Barbeques marinade

 

Hoe marinades kunnen helpen uw barbecuevlees mals te laten blijven

Marinades kunnen de perfecte oplossing voor uw problemen zijn tegen te droog vlees. Marinades geven niet alleen de smaak een groot impuls maar ze maken het vlees ook malser omdat ze het vet en het vleesweefsel afbreken. Als het vlees de marinade absorbeert, blijft het zelfs nadat het bereid is op een hete droge barbecue mals. Om marinades te laten werken, moeten ze daadwerkelijk in contact komen met het vlees. Meng de ingrediënten in een hersluitbare zak en knijp bij het sluiten alle lucht eruit. Draai de zak om te controleren of alles bedekt met marinade is.

Marinades werken het beste met deze vleessoorten

Dikke stukken vlees marineren werkt in het algemeen niet zo goed omdat de marinade dan alleen in contact komt met de buitenste laag. Het vlees lang in marinade laten weken ontbindt de buitenste laag maar niet de binnenkant.

Regels van het huis:

Dunnere stukken vlees, vooral rund- of varkensvlees zijn de beste keuze voor het marineren.

Het is geen goed idee om vlees te marineren dat al relatief mals is zoals zeevruchten of kip. Als u een marinade gebruikt op een van deze soorten vlees, moet deze er minder dan een uur van bereiding opgedaan worden. Dit is lang genoeg om er smaak aan te geven zonder dat het de smaak van het vlees ruïneert.

Marinades hebben twee dingen nodig

Marinades hebben twee basisingrediënten. Allereerst hebben ze een zuur nodig. Dit kan alcoholisch zijn zoals wijn of whisky, zuivelproducten, zoals yoghurt of karnemelk, citrusvruchten of sappen. Deze breken de vezels van het vlees en voegen smaakt toe.

Het tweede ingrediënt is een emulgator. Dit is meestal een soort olie zoals extra olijfolie. Het gebruik van olie in marinades helpt de smaak dieper in het vlees te brengen.

Een basismarinade voor rundvlees

Dit is een basismarinade dat op alle types rundvlees werkt.

177 ml rode wijn
118 ml olijfolie
30 ml ketjap
28 gram versgehakte peterselie
28 gram verse kruiden (basilicum, oregano, tijm, dragon of rozemarijn)
15 ml Worcestershire saus
4 gram suiker
2 gram verse gemalen zwarte peper
2 teentjes geperste knoflook
 

Meng alle natte ingrediënten goed samen en klop deze door de olijfolie. Roer de kruiden en specerijen erdoorheen. Voeg het vlees toe en marineer het ongeveer zes uur.

Een smaakvolle Aziatische kipmarinade

57 gram groene gehakte ui
57 gram geroosterd sesamzaad
28 gram geperste knoflook
30 ml honing
59 ml ketjap
59 ml rode wijn
14 gram gehakte gember
 

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Deze marinade smaakt nog beter als u hem een paar uur in de koelkast plaatst voordat u het vlees toevoegt. Het werkt zeer goed bij kip.

Zoete varkensvlees marinade

227 ml ketjap
237 gram bruine suiker
4 à 8 ml citroensap
 

Meng alle ingrediënten en roer tot de suiker is opgelost. Voeg meer citroensap als u het minder zoet wilt hebben. Voeg het vlees toe en marineer de avond voor de barbecue.

Zodra u deze marinaderecepten heeft uitgeprobeerd, kunt u beginnen te experimenteren met andere zuren en emulgatoren en ook andere kruiden en specerijen toevoegen. Met de tijd kunt u marinades ontwikkelen die perfect past met uw eigen smaakvoorkeuren.

MOOI GEVONDEN OP
fonQ.nl

Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Barbequespeciaalzaak.nl cookies - Meer informatie over cookies

Verberg deze melding